Direktlänk till inlägg 4 januari 2009

Grymt skön seger för Fågelbarnen 2!

Av Fågel Far - 4 januari 2009 22:45

Fågelbarnen 2 gör ikväll en riktigt grym insats när RINKBANDYspelet återupptas efter jul- och nyårsvila. Man vinner mot serieledande De Förlorade sönerna med uddamålet 4-3 (3-1), och man gör det efter en makalös insats.

- Ikväll kunde vi inte förlora. Segrar som denna är så fruktansvärt sköna speciellt med tanke på hur motståndarna uppträder säger matchvinnaren Peter Håkansson direkt efter matchen.


Det var ett heltaggat Fågelbarnslag som kom till spel denna afton. Tillbaka i buren fanns Roger Karlsson och man mönstarde utöver detta hela 11 utespelare. 2 backpar, 2 ytterforwardspar och 3 centrar gjorde att man kunde gå för fullt hela vägen in i kaklet!

Matchen inleddes i ett ursinnigt tempo. De Förlorade Sönerna trodde nog att de med högt tempo, soloåkningar över hela banan och näst intill brytalt spel skulle spela hem en enkel seger. Detta satte dock de grönklädda effektivt stopp för. Man lät Sönerna åka av sig och bli sådär lagom "småkinkiga" innan man lugnt och behärskat tog sig in i matchen.


1-0 till Fågelbarnen kom genom isens gigant Markus Olsson som avslutade en genomåkning med att placera bollen iskallt bakom en maktlös burväktare hos De Förlorade Sönerna. Som om inte det var nog med detta så kopierda han några minuter senare bedriften genom att göra 2-0. Tror faktiskt bollen satt i precis samma maska båda gångerna, lågt i bortre hörnet!

- Man siktar ju alltid i krysset men det spelar ingen roll bara det blir mål säger tvåmålsskytten Olsson.

Sönerna tillåts sedan reducera till 2-1 med drygt 3 minuter kvar av första halvlek och en viss panik spred sig i det gröna laget. Dock råder Fredrik Roth bot på detta genom att halvminuten innan paussignalen sprätta in 3-1 och humöret var nu rejält i botten på de rödklädda Sönerna.


Halvlek två inleder Fågelbarnen strålande. Stabilt bakåt och giftiga i kontringarna. På ett frislag från mittplan överraskar Jens Wallmark alla inklusive målvakten i Sönerna med en lyftning som letar sig in i mål. Dock tycker domaren av någon anledning att ett regelbrott begåtts framför målet av en grönklädd spelare och målet godkänns inte.

Detta ger småpojkarna i De Förlorade Sönerna ny energi. På en dryg minut förvandlar man ställningen till 3-3 och är nu rejält på gång in i matchen. Man pressar på ordentligt och Roger Karlsson i Fågelbarnens bur får visa att han är en av korpens vassaste burväktare.


Mitt i denna press så drar Sönerna på sig ett frislag när de går alldeles för hårt åt Fågelbarnens Markus Olsson när han skall spela upp bollen. Frislaget slår Olsson direkt till en helt fri Peter Håkansson som utnyttjar att Sönrna gör ett byte. Hel fri med målvakten lägger han lugnt ner målisen och sedan sprätter han bollen i öppet mål. Vilt jubel och gladast av alla var nog målskytten!

- Man har ju fått en del pikar för att man inte gjort något mål denna säsongen men som sagt kvällens mål och kvällens seger är bland de skönaste segrar vi tagit med det här laget. Dom var "bombsäkra" på vinst och så går vi in och gör en perfekt insats och manövrerar ut småpojkarna säger Håkansson med ett leende på läpparna!

- Det spelar ingen roll om han inte gör ett enda mål till under säsongen. Kvällens "balja" är värd hur mycket som helst fyller en glädjestrålande Lasse Jönsson i!


Avslutande dyga 3 minuter blir en enda lång press mot Ragge i Fågelbarnens bur. Dessutom lyckas Martin Andersson med att dra på sig en utvisning som gör att Sönerna får avsluta matchen i spel 5 mot 4. I detta skede kliver återigen Markus Olsson i handlingen. Han tar helt enkelt bollen och åker i åttor runt Sönerna, som blir mer och mer desperata och frustrerade i sina försök att återta bollen. Efter en dryg minut släpper Olsson bollen till Mattias Perätalo som skickar iväg bollen djup ner i motståndarnas försvarszon. Ett skolexempel på hur man skall döda en utvisning!!


Slutsignalen går och förutom att de grönklädda Fågelbarnsspelarna jublar så jublar även ägarna till stadens sportaffärer inombords då de troligtvis redan under morgondagen får besök av en hel del av spelarna i De förlorade Sönerna, då dessa är i behov av nya klubbor!!!


Nästa match för Fågelbarnen 2 blir på torsdag och då utlovas även ett "inför-matchen-inlägg" här på bloggen!

 
 
Ingen bild

de du...

6 januari 2009 16:10

Här läser man sin första blogg och troligen första sportartikel i internets historia och så handlar det om RUNKBANDY, eller är det just därför.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Fågel Far - 12 februari 2009 14:24

I går kväll inleddes spelet i Cupen 2009 för Fågelbarnen 2 efter det att man fått "frirunda" i den första omgången. För motståndet svarade VG IF som den här säsongen imponerat stort genom att placera sig som tvåa i den högsta serien i Korpens rinkban...

Av Fågel Far - 6 februari 2009 14:51

Seriespelet är avklarat men någon tabell finns fortfarande inte för publikation. Den före detta anställde på Korpens kansli är fortfarande försvunnen! Istället tar vi nu full sats mot Cupen! Förra säsongen utvecklades just cupen till en stor klanf oc...

Av Fågel Far - 5 februari 2009 13:07

Det blev revanch för De Förlorade Sönerna mot Fågelbarnen 2 när lagen gjorde upp i den sista seriematchen för säsongen på Väggarinken i går kväll. Slutresultatet skrevs till 5-4 (2-2) i favör till Sönerna och matchen var precis lika jämn som siffrorn...

Av Fågel Far - 4 februari 2009 15:40

Ikväll onsdag är det dags för den sista seriematchen den gär säsongen. För motståndet står De Förlorade Sönerna! Förra matchen lagen emellan blev en jämn historia där tillslut fågelbarnen kunde vinna med uddamålet 4-3! Stor matchhjälte då med ett avg...

Av Fågel Far - 30 januari 2009 18:22

Igår torsdag spelade Fågelbarnen sin näst sista seriematch för säsongen. Efter en svängig tillställning så blev det tillslut oavgjort 8-8 (3-2) mot AAK. Fågelbarnen hade även ett ledningsmål inne men domaren valde att underkänna målet på grund av att...

Presentation

Omröstning

Vem vinner Fågelbarnens interna skytteliga säs 2008/2009?
 Peter Håkansson
 Jimmie Svensson
 Fredrik Roth

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8 9
10
11
12
13
14 15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27 28
29
30
31
<<< Januari 2009 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards