Direktlänk till inlägg 23 december 2008

Äntligen vinst för Fågelbarnen 2!

Av Fågel Far - 23 december 2008 08:48

ÄNTLIGEN! Det var ett lättat gäng spelare från Fågelbarnen 2 som samlades i omklädningsrummet efter gårdagns match mot AAK. Matchen hade vunnits med siffrorna 4-3 efter ledning 2-1 i halvlek.

- Det märktes att det var länge sedan vi vann, spelet blev näst intill krampaktigt mot slutet men vi lyckades reda ut stormen kommenterar lagets gigant på backplatsen Markus Olsson.


Gårdagskvällens seger innebar också att förbannenlsen är bruten. Förlustraden som växt till 4 raka och tabellplaceringen var så långt ner man kan komma. Därför var naturligtvis segern extra betydelsefull och nu tar laget med sig en viktig och skön trepoängare in till vilan över jul och nyår.


Matchen startade med en konstant press från Fågelbarnens sida. Bollen dansade på mållinjen ett antal gånger men ville aldrig riktigt studsa in. Istället tar AAK ledningen på en sylvass kontring som avslutas kliniskt. Fågelbarnen nöter dock på och utdelningen kommer så småning om. Markus Olsson och Jimmie Svensson ser med varsitt mål till att laget kan gå till pausfika med en ledning på 2-1.


Halvlek 2 hinner knappt starta förrän Markus Olsson gör sitt andra mål för kvällen. 3-1 och nu verkade det som om Fågelbarnen fått ordentlig snurr på spelet. Dock ger sig inte AAK utan kamp. Man krigar sig tillbaka och får kontakt igen när man skjuter in reducering 2-3 från istort sett ingen vinkel alls.

-Fattar fortfarande inte hur bollen gick in där. Jag täckte stolpen men på något sätt lyckas han skjuta in bollen mellan benen på mig säger Patrik Petersson som än en gång vikarierade för ordinarie målvakt Ragge Karlsson med den äran.


Fågelbarnen och Stoffe Löfstedt återställer ordningen när han skjuter in 4-2 . Bollen ändrar riktning på en AAK-försvarare och ställer målvakten helt. Ett jobbigt och tungt mål för AAK-spelarna som nu började visa frustration och humöret var väl inte riktigt på en sådär skön och fin nivå som man hoppas i juletider....


Ett reduceringsmål mot slutet till 3-4 hinns med och riktigt nervöst blev det för Fågelbarnen när Jimmie Svensson i de sista minutrarna dra på sig en utvisning. Dock visar målvakt Petersson här att hans lilla felbedömning vid 2-3 målet var en engångsföreteelse. Han briljerar med den ena paraden efter den andra och visar sig även ha goda kontakter med målramen som räddar Fågelbarnen både en och två gånger.


Slutsignalen kommer som en befrielse. Grönklädda Fågelbarnsspelare höjer armarna i luften och kan börja fira årets andra seger. Segern kan även betyda att man lämnar jumboplatsen men detta beror ju givetvis på resultaten i de andra matcherna och de är ännu ej spelade.


I övrigt noterar vi.....


...att förra årets skyttekung peter Håkansson har det tungt. Fortfarande mållös. Gårdagens match innebar ännu en uppvisning i missade solklara målchanser.

-Det är bedrövligt. Vet inte riktigt vad jag skall hitta på, får väl önska mig en ny klubba av tomten..... Det känns inte bra att ha både Marcus Karlsson  och Morgan Bengtsson framför sig i skytteligan.


...att Jimme Svensson fortsätter att imponerar. Till gårdagens match hade han bjudit in 2 tjejer som troget stod och huttrade vid sargen hela matchen. Så fort han fick tillfälle tog han en extra sväng ner till tjejerna i sarghörnet.

- Troligtvis är väl han den enda av oss som kan få tjejer att komma och titta , ikväll var det ju inte direkt exemplarisk väderlek men trots detta står dom där hela matchen, det är mäktigt säger Morgan Bengtsson.


Nu är det jul- och nyårsledigt för spelarna. Omstart av serien blir det den 4 januari och då är spelplatsen Jössarinken. Tills dess vill vi passa på att önska alla en riktigt GOD JUL och ett GOTT NYTT ÅR.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Fågel Far - 12 februari 2009 14:24

I går kväll inleddes spelet i Cupen 2009 för Fågelbarnen 2 efter det att man fått "frirunda" i den första omgången. För motståndet svarade VG IF som den här säsongen imponerat stort genom att placera sig som tvåa i den högsta serien i Korpens rinkban...

Av Fågel Far - 6 februari 2009 14:51

Seriespelet är avklarat men någon tabell finns fortfarande inte för publikation. Den före detta anställde på Korpens kansli är fortfarande försvunnen! Istället tar vi nu full sats mot Cupen! Förra säsongen utvecklades just cupen till en stor klanf oc...

Av Fågel Far - 5 februari 2009 13:07

Det blev revanch för De Förlorade Sönerna mot Fågelbarnen 2 när lagen gjorde upp i den sista seriematchen för säsongen på Väggarinken i går kväll. Slutresultatet skrevs till 5-4 (2-2) i favör till Sönerna och matchen var precis lika jämn som siffrorn...

Av Fågel Far - 4 februari 2009 15:40

Ikväll onsdag är det dags för den sista seriematchen den gär säsongen. För motståndet står De Förlorade Sönerna! Förra matchen lagen emellan blev en jämn historia där tillslut fågelbarnen kunde vinna med uddamålet 4-3! Stor matchhjälte då med ett avg...

Av Fågel Far - 30 januari 2009 18:22

Igår torsdag spelade Fågelbarnen sin näst sista seriematch för säsongen. Efter en svängig tillställning så blev det tillslut oavgjort 8-8 (3-2) mot AAK. Fågelbarnen hade även ett ledningsmål inne men domaren valde att underkänna målet på grund av att...

Presentation

Omröstning

Vem vinner Fågelbarnens interna skytteliga säs 2008/2009?
 Peter Håkansson
 Jimmie Svensson
 Fredrik Roth

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3 4 5 6
7
8
9 10
11
12
13
14
15 16 17 18 19
20
21
22 23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2008 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards